Julkaisut

Seminaari: Arkiäly ja tekoäly yhteisöjen kehittämisessä

Julkaistu 8.1.2025 Muokattu 9.1.2025

Tiistaina 28.1.2025 kello 17.00 – 19.00 luontokeskus Kellokkaan auditoriossa.  Tilaisuuden pääpuhujina ovat futuristi, keksijä ja yrittäjä Perttu Pölönen sekä Kolarin elinkeinotoimikunnan puheenjohtaja Simo Rundgren. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan Arkiäly-Tekoäly -hankkeen tavoitteista Kolarissa.

Kuvassa yläosassa paikallinen mies tekemässä puutöitä, alemmassa kuvassa tekoäly botti antamassa vastauksia puhelinta käyttävälle henkilölle.

 

Arkiäly-Tekoäly -hankkeen aloitustilaisuudessa, käydään keskustelua arkiälyn erityisyydestä ja tekoälyn mahdollisuuksista Kolarin kylien yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tiistaina 28.1.2025 kello 17.00 – 19.00, kahvitarjoilu alkaa kello 16.00 luontokeskus Kellokkaan auditoriossa, Tunturintie 54, Äkäslompolo.

Tilaisuuden pääpuhujina ovat futuristi, keksijä ja yrittäjä Perttu Pölönen sekä Kolarin elinkeinotoimikunnan puheenjohtaja Simo Rundgren. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan Arkiäly-Tekoäly -hankkeen tavoitteista Kolarissa.

Puheenvuorojen esittelyt:

Simo Rundgren: Arkiäly ja pohjoisten juurten erityisyys Arkinen viisaus muodostaa perustan ymmärtää itseämme, toisiamme ja ympäröivää maailmaa. Sukupolvelta toiselle siirtyneet tiedot ja taidot sekä elämässä karttunut kokemus ovat tehneet meistä juuri sellaisia kuin olemme. Miten vuosisatojen aikana muovautuneet perinteet ja arkijärki voivat auttaa meitä suunnistamaan modernin elämän haasteissa? Esitys herättelee pohtimaan, miksi arkiälyn vaaliminen on meille tärkeää.

Perttu Pölönen: Tekoäly ja löytöretkeilyn aikakausi Tekoäly on yksi aikamme suurimmista teknologisista mullistuksista. Mutta millaiseen maailmaan olemme oikeastaan juuri nyt matkalla? Millaisia mahdollisuuksia se avaa meille, ja missä sen rajat tulevat vastaan? Tässä puheenvuorossa pureudumme tekoälyn ytimeen: sen vaikutuksiin, potentiaaliin ja haasteisiin. Tarkastelemme, miten tekoäly ei vain automatisoi ja analysoi, vaan myös parhaimmillaan tukee inhimillisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Uhkia on, mutta myös ennennäkemättömiä mahdollisuuksia.

 

Tervetuloa kaikille avoimeen seminaariin keskustelemaan, kehittämään ja inspiroitumaan!

Jaa sivu: